Toprecept.nl

Home Receptenzoeker

Pom met Tahoe (Surinaams ovenschotel)

Aantal personen: 4-
Bereidingstijd: 22-90 minuten.

Ingrediënten

1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)
Faja Lobi Pom (roerbakmix)
1 Madam Jeanette peper
6 stuks
Mixed Pickles
5 bouillonblokjes
2 uien
10 eetlepels olie
2 tomaten
1 bosje selderij
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram doperwten
250 gram boter
4 1/2 eetlepels suiker
500 gram tahoe
sap van 1 geperste sinaasappel
3 teentjes knoflook

Bereiden

Tahoe:
Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel te verwijderen; daarna het in lange stukken snijden en in de olie lichtbruin bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de
Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5 minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet gebruiken bij de bereiding van pom.
Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna de reeds bereide tahoe hieraan toevoegen en het geheel goed mengen. Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak die in circa 1-11/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22 minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst heeft en van binnen goudgeel is
Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst ofmet Surinaams Puntje.

Bron/inzender: Astrid

Reacties

Nog geen reacties, wees de eerste!

Laat je reactie achter




Dit vind je misschien ook lekkere recepten

Moksie Alesi met Bakkeljauw
Machrie Masala (zoet-zure vis in masala)
Roast Red Pork (geroosterd varkensvlees)
Ei-Sliertjes
Pork Surinam (Surinaams varkensvlees)

Toprecept

Luxe salade met gerookte zalm en garnalenspiesjes