Aantal personen: 4-
22-90 minuten.
1 kg Kotomisi Pongtaya (pomtajer, geraspt uit diepvries)
Faja Lobi Pom (roerbakmix)
1 Madam Jeanette peper
6 stuks
Mixed Pickles
5 bouillonblokjes
2 uien
10 eetlepels olie
2 tomaten
1 bosje selderij
1 eetlepel tomatenpuree
50 gram doperwten
250 gram boter
4 1/2 eetlepels suiker
500 gram tahoe
sap van 1 geperste sinaasappel
3 teentjes knoflook
Tahoe:
Een flinterdunne laag rondom de tahoe vooraf afsnijden om de stremsel te
verwijderen; daarna het in lange stukken snijden en in de olie lichtbruin
bakken; de tomatenpuree toevoegen en goed omscheppen.
8 eetlepels Pom roerbakmix, de fijngesneden selderij, uien in ringen
gesneden, tomaten in stukjes gesneden, knoflook, peper, doperwten en de
Mixed Pickles in kleine stukjes gesneden, toevoegen en het geheel 5
minuten roerbakken. Let op: de gember, die in de Mixed Pickles zit, niet
gebruiken bij de bereiding van pom.
Pongtaya (pomtajer):
De pongtaya ontdooien en hieraan de suiker, bouillonblokjes, boter en het
sinaasappelsap toevoegen en het geheel mengen tot een romige massa; hierna
de reeds bereide tahoe hieraan toevoegen en het geheel goed mengen. Oven:
Een vuurvaste schaal beboteren en de pongtayamengsel hierin overdoen; bak
die in circa 1-11/2 uur in een voorverwarmde oven op 200 graden of 22
minuten in de heteluchtoven; de pom is gaar als het een donkerbruine korst
heeft en van binnen goudgeel is
Serveertip: Serveren met Kotomisi Rijst ofmet Surinaams Puntje.
Bron/inzender: Astrid
Nog geen reacties, wees de eerste!
Zonder kaas | Met kaas | Met bier | Kip met pesto | Vis zonder knoflook | Rundvlees met wijn | Vegetarisch met noten en kaas | Kip zonder knoflook |